Ce grasimi trebuie sa eliminam din alimentatia noastra

Ce-grasimi-trebuie-sa-eliminam-din-alimentatia-noastra
Ce grasimi trebuie sa eliminam din alimentatia noastra


      Grasimile fac parte din alimentele ce trebuie eliminate din dieta noastra zilnica daca vrem sa avem un organism sanatos.


  

  Odata intrate in organism grasimile daunatoare se transforma in bolovani toxici, depunandu-se pe artere, provocand aparitia riscului atacului de cord.

In acelasi timp, aceste grasimi se pot depune si pe peretii intestinali, blocand absorbtia substantelor sanatoase.


  Consumul de grasimi duce la o crestere a tensiunii arteriale, a colesterolului din sange, afectand puternic activitatea ficatului.

  Pe langa cresterea in greutate, aceste grasimi pot duce si la aparitia depresiei, organismul nereusind sa le proceseze eficient, ingreunand intreaga activitate a organismului.

  Excesul de grasimi din alimentatie presupune astfel, un exces de colesterol rau in organism care, asa cum am aratat mai sus, se depune pe peretii vaselor de sange, blocandu-le dar, in acelasi timp, modificand si proprietatile sangelui, care, in contact cu peretii vaselor de sange impregnati cu colesterol se coaguleaza mai repede. Astfel, se formeaza cheaguri ce pot duce la aparitia trombozei.


  Ce grasimi trebuie sa eliminam din dieta noastra?


-grasimile animale care contin multi acizi grasi saturati si colesterol,

-grasimile vegetale hidrogenate (margarina, uleiul rafinat),

-carnea rosie, carnea de porc, 

-produsele lactate grase,

-branzeturile, indeosebi cele de consistenta cremosa si cu miros intepator.

  Zaharul si alcoolul favorizeaza depunerea acestor grasimi pe peretii vaselor de sange si a intestinelor. De aceea, si acestea trebuiesc folosite cat mai rar in alimentatia noastra.


   Untul

  Untul poate fi consumat cu moderatie deoarece contine 2/3 colesterol rau dar si 1/3 colesterol bun, ceea ce ajuta organismul sa il digere destul de bine.

   Smantana

 Desi se considera un aliment gras, totusi, chiar si cea mai buna smantana, de tara, fara nici o modificare, contine doar 30gr de grasime/la 100 gr de smantana si pana la 50% apa.

   Oul

 Oul, regele colesterolului, cum este cunoscut, contine in realitate doar aproximativ 5% colesterol. Acesta contine de asemenea, pana la 30% acizi grasi nesaturati, deci sanatosi, dintre care lecitina care se stie cat de important este pentru creierul in formare a copiilor. Astfel, oul are propriul sau antidot impotriva colesterolului. 

 Totusi, se va avea in vedere sa nu se consume prea multe oua pe saptamana, maxim 4. 

 Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si acizii grasi esentiali ai oului trebuie sa avem grija sa consumam oul de buna calitate, de tara, de la pasari de curte ce nu au in alimentatia lor antibiotice si hormoni de crestere.


  

Comentarii