Drojdia de bere, proprietati

  Drojdia de bere este principala sursa de vitamine B ajutand organismul in lupta cu diferite afectiuni. Aceasta are in compozitia sa substante care sunt benefice organismului nostru atat in interior, cat si la exterior.


  Drojdia de bere contine:

-proteine intr-un procent de 50%, usor asimilabile,

-complexul de vitamine B, o sursa excelenta de vitalitate,

-vitaminele E, D, H, PP,

-mineralele Calciu, Magneziu, Fosfor, Seleniu, Crom,

-acizi grasi precum lizina (esential organismului, care nu este sintetizat de acesta si care este primordial cresterii, ajutand la consolidarea oaselor), triptofan,

-glucide,

-lipide, intre 5 si 20%.



  Proprietatile drojdiei de bere


-are efecte antianemice,

-revigoreaza sistemul nervos, ajutand in depresii si stari de iritabilitate,

-este remineralizanta si vitaminizanta,

-ajuta la cresterea poftei de mancare,

-se foloseste in caz de rahitism si probleme de crestere a copiilor,

-are efect laxativ ajutand in caz de constipatie,

-scade nivelul colesterolului,

-ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Se consuma 3 zile pe luna combinat cu miere.

-sustine activitatea ficatului,

-ajuta la refacerea florei intestinale. Se consuma pe perioada tratamentului cu antibiotice.

-ajuta in caz de diabet zaharat modificand raspunsul organismului la metabolizarea zaharului,

-este benefic in tratarea aterosclerozei.



  Utilizari ale drojdiei de bere in cosmetica


-este utilizata in cazuri de ten acneic,

-ajuta in tratarea psoriazisului,

-trateaza aftele care au ca si una din cauze o lipsa a complexului de B-uri,

-ajuta la eliminarea tartrului. Se spala dintii cu periuta de dinti inlocuind pasta de dinti cu putina drojdie de bere,

-ajuta la refacerea tesuturilor cicatrizate, inlatura cicatricile aparute in urma acneei severe,

-are efect hidratant.


  Efecte secundare 

  La unele persoane poate aparea balonarea si chiar diareea daca se consuma o cantitate mai mare de drojdie sau se consuma un interval mai mare de timp.

  Aceasta poate modifica felul in care organismul poate raspunde in cazul metabolizarii zaharului.

  Drojdia de bere obisnuita, datorita unor procese tehnologice de productie isi pierde o parte din vitamine.