Ce este aspartatul ?

  Aspartatul este o sare a acidului aspartic. Acidul aspartic este un aminoacid care are un rol important in sinteza naturala a altor aminoacizi.





Cele mai importante saruri sunt:


-aspartatul de calciu,



-aspartatul de magneziu,



-aspartatul de potasiu.








  Proprietatile aspartatelor

 Aspartatul este un neurotransmitator important pentru activitatea creierului in ceea ce priveste procesele de invatare, memorie, fiind folosit si in epilepsii si alte afectiuni neurodegenerative. Ca si putere, aspartatul are efecte putin mai reduse decat glutamatul.

-este folosit de organism in metabolismul ureei;

-ajuta in sinteza glucozei;
  

-aspartatele sunt formele cele mai usor asimilabile de catre organism a mineralelor si altor substante necesare organismului precum arginina, fata de celelalte forme sub care apar aceste minerale,


-ajuta la transportarea magneziului sau a calciului in celule,



-aspartatul de calciu protejeaza celulele de patrunderea substantelor toxice in interiorul lor (de ajutor in cazul bolilor autoimune), este de ajutor in cazul chisturilor sanului dar si in tratarea caderii parului.



-aspartatul de potasiu este de ajutor in refacerea inimilor persoanelor care au suferit un infarct miocardic,



-aspartatul de magneziu ajuta la mentinerea unei activitati normale  a fosfatilor responsabili cu absorbtia intestinala si cu folosirea zaharurilor. Are un rol important in mentinerea sanatatii oaselor, a parului si a pielii si ajuta in lupta impotriva infectiilor.