Cascatul sau oftatul excesiv

Cascatul-sau-oftatul-excesiv
Cascatul sau oftatul excesiv

       
  Desi ceva normal, cascatul si oftatul excesiv poate indica cateva afectiuni destul de grave.





Cascatul sau oftatul, in general, nu prezinta probleme dar, ce te faci daca, in momentul in care casti, ai senzatia ca aerul nu intra in plamani si casti sau oftezi timp de minute bune fara sa poti sa-ti umpli pe deplin plamanii cu aer?


   
 Aceasta situatie devine iritanta si te face sa-ti pui intrebarea fireasca "de ce?".

    Cauzele acestei afectiuni nu sunt, in general, grave si se pot trata doar cu aplicarea unor tratamente si principii de alimentatie simple dar, in unele cazuri pot indica o afectare a sanatatii creierului.


     In cazurile mai usoare este vorba despre:

-hipoglicemie (vezi si postarile despre creier sanatos),

-colesterol marit (vezi postarea despre untura de peste),

-neoxigenarea corecta a sangelui si/sau a creierului (colesterol marit, tensiune mica care duce la o neoxigenare a creierului, ateroscleroza),


-stres,

-accese de nervozitate prelungite,

-alergii (vezi postarea despre alergii).

 
Cum tratam cascatul sau oftatul excesiv

  In cazul hipoglicemiei se are in vedere alimentatia pe baza de alimente cu un indice glicemic scazut, care creste lent precum: morcovi, mere, banane, caise deshidratate, ciocolata neagra, cereale integrale, alune, iaurt. 

    Se va incerca echilibrarea indicelui glicemic, fara variatii prea mari. 

   Nu se vor consuma cartofi, paine alba, cereale pentru copii, fulgi de porumb, dulciuri concentrate care cresc glicemia brusc si care apoi, dau o senzatie accentuata de oboseala.
   
    Se vor administra  suplimente pe baza de spirulina si ginseng, magneziu, vitamina B6, ceai de tei sau musetel.

     Daca la baza acestei probleme sta clesterolul marit se va incerca prin alimentatie scaderea acestuia.

    Oboseala cronica si stresul sunt printre principalele cauze. Se incearca stabilirea unui program care sa permita odihna si eliminarea situatiilor stresante. 

      In momentul unor accese de nervozitate, accentuate si de o oboseala cronica, respiratia devine mai rapida dar, in acelasi timp mai superficiala, privand organismul de oxigen.

      De obicei, aceste momente de cascat continuu, fara posibilitatea umplerii plamanilor cu aer, trec in momentul in care reusiti sa va restabiliti respiratia normala si reusiti sa va umpleti plamanii de cateva ori cu aer.